Zivim na spratu kuce, tusirao sam se

26

Zivim na spratu kuce, tusirao sam se, zavrasim ja i vidim nema peskira. Posto mi stoje dole u kupatilu, ja onako go se zatrcao niz stepenice i vicem ” Ja sam supermen”, kad ono u dnevnoj sobi stanarka moja iz druge kuce, sedi u dnevnoj sobi ceka da plati stanarinu.
Znam da mi otac vara majku ali joj ne mogu i ne smijem reci,u braku su 30 godina. On mi se gadi i uopste ga ne smatram ocem ali ako njoj sve to kazem plasim se da ce je otac istuc ili istjerati iz kuce a ona nema gdje a tu je jos i brat i njegova zena sa dvoje male djece koje bi tako mogao istjerat iz kuce jer je on takva osoba. Jednostvno mu je bitno da je njemu dobro i da on ima. Ispocetka je mislio da ja sutim zbog njega ali sutim samo zbog mame i brata a sve me to puno boli najgore sto se pred mamom moram pretvarati da sam bliska sa ocem kao prije da ona ne bi poslije nesto posumnjala ili me pocela ispitivati kakav problem imam s njim. Najvise bih voljela da on ode i da ga niko od nas vise ne vidi.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pricaju Englez Francuz i Bosanac ko bolje cuje.

Englez: ja navece nemogu zaspati jer mi smeta sto svaku noc pauk plete mrezu i pravi veliku buku…
Francuz: mene budi svaku noc lisce sto pada u sumi koja je kilometar od moje kuce
Bosanac: meni svaku noc neka buka u kuci i neki koraci i nema sanse da zaspem, tako ja sinoc da vidim sta je udjem u kuhinju ono nista, udjem u dnevnu nista, otvorim ormar kad ono ODIJELA MI IZLAZE IZ MODE.