Nakon izlaska sa drustvom

20

Nakon izlaska sa drustvom jedne noci, vracamo se drug i ja mortus pijani. Idemo mi tako kroz grad i drug mi kaze da odemo negde iza neke zgrade gde nema nikoga kako bi smo piskili. Krenemo mi i nadjemo jedno dobro mesto za pisanje, poceli mi da…. kad iz zgrade se zacuje glas, doziva me imenom, ja onako pijan bacim pogled kad ono jedna devokka sa kojom sam se muvao prosle godine. Samo smo se pokupoli sa spustenim glavama i pobegli Veci blam nisam doziveo u zivotu.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ivica bio kod kuće, mama mu spavala. Odjednom zazvoni telefon i Ivica se javi: – “Tko je?” Javi se neki muški glas: – “Sine, tata je. Poslušaj što ću ti reći i da si to odmah učinio.” “Dobro, tata.” “Slušaj sine, otvori špajzu, uzmi sjekiru i raskoli mamu. Odmah!” “Tata, pa ti nisi normalan. Neću! Ona je moja mama.” “Slušaj sine, ako ti to ne učiniš, kad dođem doma raskolit ću je zajedno sa tobom.” Ivica u plaču ode do špajze, uzme sjekiru, raskoli mamu i vrati se na telefon. “Jesam, tata.” “Dobro sine, sada je dobro raskomadaj, na pet-šest djelova.” Ode sin, i raskomada mamu. “Jesam.” “Odlično, sada svaki taj komad stavi u jednu vreću.” Ivica i postupi tako. “Bravo sine, sada isto to napravi sa sestrom!” “Ali tata, ja nemam sestru.” Začu se muk. “3735131?” “Ne, 3733513″. “Uf, oprostite, krivi broj.”