Najbolji drug igra kladionicu već dugo vremena, nikad nije dobio veliki iznos, ali i ove male bi podijelio sa mnom. Juče sam otišla s njim

52

Najbolji drug igra kladionicu već dugo vremena, nikad nije dobio veliki iznos, ali i ove male bi podijelio sa mnom. Juče sam otišla s njim u kladionicu i iz čiste zaj*bancije uzela sam i ja da popunim tiket. Pomogao mi je oko toga ali mene kladionica stvarno ne zanima pa sam i svoj tiket dala njemu, nisam zapamtila čak ni koje utakmice sam odabrala. Uglavnom, sinoć me zvao da mi kaže da sam dobila 150 maraka, a da je on profulao oba tiketa. Danas sam mu dala pola od tog iznosa jer sam shvatila koliko je zapravo dobar drug i čovjek, mogao je da kaže da je to njegov tiket jer ja stvarno ništa nisam zapamtila ali nije. Koja drugarčina.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Biznismen, koji baš nije mnogo brinuo o svojim radnicima, odluči da pred Novu godinu malo proslavi praznike. Pozvao je svog finansijskog stručnjaka i rekao mu:
• Hoću da to bude lepo, na nivou, da ne košta mnogo, da bude upadljivo i da se svi radnici provesele.
• Gazda, onda je najbolje da se obesite – savetuje ga finansijski – To neće mnogo koštati, biće na visini i upadljivo, a radnici će se sigurno proveseliti.