Krava

Vic nam je poslao Frane iz Mihajlovca! Hvala Frane! Saljite nam i vi vase viceve…

Kamion udario Lalin auto. Na sudu, advokat vozača kamiona ispituje Lalu.

– Zar niste, gospodine, neposredno posle udesa, izjavili da vam ništa ne fali? – upita advokat.

– Paaa, kažću vam kako je bilo. Taman sam natovario moju najbolju kravu Rumenku na….

– Nisam vas pitao za detalje – prekide ga advokat. – Samo odgovorite na pitanje! Da li je tačno da ste vi sami izjavili neposredno posle udesa da niste povređeni?

Lala odgovori: – Paa, upravo sam kren’o na vašar sa mojom kravom Rumenkom na prikolici…

Advokat ga ponovo prekine: – Gospodine sudija, samo želim da se potvrdi činjenica, da je gospodin izjavio policiji koja je izašla na lice mesta, da je on nepovređen i da mu ništa ne fali. A eto sada, nekoliko nedelja posle udesa menja priču, i tuži mog klijenta. Ja sam ubeđen da je on prevarant. Molim vas recite mu da samo odgovori na postavljeno pitanje.

Sad je već i sudiju zaintrigirala Lalinu priča, pa uzvrati advokatu:
– Neka ga, nek’ ispriča šta ima da kaže u vezi sa svojom kravom.

Lala se uljudno zahvali, i počne iz početka:
– Paa, k’o što sam već reko, taman sam natovario svoju najbolju kravu Rumenku na prikolicu i kren’o na vašar. Na raskrsnici se odjedared pojavio neki veliki kamion, prošiš’o na crveno, i pravo u moj džip. Bacio nas je sve u jarak – ja sam odletio u levi, a Rumenka u desni jarak. Mnogo je bolelo i nisam mogao da se pomerim. I onda sam čuo Rumenku kako stenje i muče. Znao sam da je jako povređena. Ubrzo se pojavila policija. Kad je policajac vid’o moju Rumenku izlomljenu i svu u krvi, da se nebi mučila, on izvadi pištolj i upuca je u glavu, pravo među oči.

I onda je oma’ doš’o do mene, i pitao: “Kako se vi osećate”?

Ta šta biste mu vi rekli ???