Bio sam odličan đak u osnovnoj i srednjoj školi.

7

Bio sam odličan đak u osnovnoj i srednjoj školi. Kada je došlo vreme upisivanja fakulteta – svi oni koji su važili za dobre đake su pohrlili za fakultetima kao što su etf, medicinski, mašinski, farmaceutski, pravni – sve pod izgovorom humanosti i zainteresovanosti, a zapravo je to bila prikrivena želja za novcem i ugledom. Ja svojih 39,4 poena od 40 maksimalnih – nisam iskoristio. Upisao ono što je mene zanimalo, za svoju dušu, ne razmišljajući o novcu i poslu. Bila je to filozofija, koju je upisao bukvalno ko god je hteo, a diplomiralo nas je na kraju samo četvoro te godine. Danas radim kao profesor na Karlovom univerzitetu u Pragu. Slušajte svoj um i srce, a sreća će biti uz vas!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Razlika izmedju hrabrosti, “cool” i “veoma cool”:

Hrabrost: Kada dodjes kuci usred noci dobro pijan, a zena te ceka sa metlom u ruci, a ti je upitas: “cistis ili se spremas da nekamo odletis?”

Cool: Kada dodjes kuci usred noci, mirises na parfem i imas sminku na kosulji. Opalis zenu po guzici i kazes: “Ti si slijedeca!”

Veoma Cool: Kada dodjes usred noci pijan kuci, zena je vec u krevetu, ali jos Ne spava. Uzmes stolicu i sjednes ispred njenog kreveta. Na njezino pitanje: “sto radis?”, odgovoris: “zelim sjediti u prvom redu kada započne cirkus.”